WEDSTRIJD  CULINAIR HASPENGOUW

reglement, 2003, 2005, 2007,2009

Na de "sudderpotten" werd deze wedstrijd boven de doopvont gehouden.

De tweejaarlijkse wedstrijd heeft tot doel de fijne keuken van onze Limburgse restaurateurs op basis van echte haspengouwse producten aan een groot publiek kenbaar te maken. Elk jaar worden een drietal haspengouwse ingrediŽnten vastgelegd. Om er iets smaakvol van te maken wordt overgelaten aan de creativiteit van de kok.

De jury staat onder de deskundige leiding van Dhr C. Denis( Clos St Denis **) uit Kortessem. Hij laat zich bijstaan door een andere gerenommeerde kok, een culinair journalist en twee leden van de Confrerie.

Na een voorselectie worden er zes laureaten aan het koken gezet en hun gerechten geproefd. Wie uiteindelijk de prijs in de wacht zal slepen blijft een goed bewaard geheim tot op de dag van de uitreiking.

 

EDITIE 2003

BasisingrediŽnten : gevogelte, peren en haspengouwse drank naar keuze.

Winnaar : Yves Bas van het Eetcafť " Oud Corthesem " te Kortessem met " Geflambeerde kwartels met   conference peer en Zepperse Poire"

het winnende gerecht

Dhr. C. Denis , Dhr. E. Govarts , Mevr. H. Houben-Bertrand ,  Dhr Y. Bas , Moke

 

EDITIE 2005

BasisingrediŽnten:  varkenshaasje, Jonagold appel, haspengouwse witte wijn.

Winnaar : Jurgen Nijs van Restaurant "Figaro" te Hasselt met " Varkenshaasje in zoutdeeg met een spiesje van Jonagold"

   

 

 

 
 EDITIE 2007
 BasisingrediŽnten:  konijn, haspengouwse peer en Limburgs bier

Winnaar : Jan Menten van restaurant " De Mijlpaal" te Tongeren met "Konijnenrug gevuld met niertjes en zwarte olijven in een kalfjus met Bloesembink, tarte tatin van Limburgse doyennťpeer met knolselder"