Verbroedering met Confrérie van de Hasseltse Jenever

(30ste kapittel op 20/10/2018)

Op zaterdag 20 oktober vond in Hasselt het 30ste kapittel van de Hasseltse jenever plaats. Op uitnodiging van grootmeester Alexis Van Brabant, was de Kortessemse Confrérie ook vertegenwoordigd met een 10-tal personen. En dit allemaal in het teken om: “De nieuve Hasseltse jenever te prüuve..
Het was een dag waarop de zon zeker niet ontbrak en de temperatuur – juust goëd vör e jeneverke..! Maar niet vooraleerst een goede bodem aangelegd te hebben met een stevig ontbijt in de hotelschool van Hasselt. Hierna vertrokken we met – de belleman op kop – richting de Virgajesse basiliek voor de misviering opgeluisterd door het prachtige Hasseltse kathedraalkoor. Daarna richting het oude stadhuis waar in de oude raadzaal tal van erkentelijke burgers en bevriende confraters werden opgenomen in de Confrérie van de Hasseltse jenever. Voor de Kortessemse Confrérie werd dit Johan Tomsin.
Op de dag van de jenever werd de tocht verder gezet richting het jenevermuseum waar de nieuwe jenever net niet uit de lucht kwam gevallen..
Onder het toeziend oog van de Hasseltse burgemeester Nadja Vananroye, werd de nieuwe jenever gepruuvd en goed bevonden!
Het borrelmanneke deed zijn werk en de jenever vloeide voor alle liefhebbers tot in de vroege uurtjes van de zevende dag..

[envira-gallery id=”886″]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*