Schorpion Brut Nature, Brut en Demi Sec

Op de zuidflank in het Haspengouwse Vliermaal kan u terecht voor een unieke smaakbelevering; een belgische mousserende kwaliteitswijn genaamd Schorpion. De zaakvoerder, Willy Schorpion, runt het familiebedrijf met veel passie en toewijding; twee ingrediënten die nodig zijn om de 2 hectare grootte wijngaard met meer dan 7000 wijnstokken, te laten doen wat nodig is om van druif tot mousserende wijn te komen.

Op het wijngoed kan u ook terecht op het wijnterras, een sfeervol kader waar er gelegenheid tot degustatie is maar waar u ook een deskundige uitleg kan krijgen over de productie van mousserende wijnen.

Willy Schorpion

De méthode traditionelle bepaalt hoe een klassieke schuimwijn tot stand moet komen. De wijn gist in de fles, waardoor hij mousserend wordt. Dat is bij de Zuid-Limburgse schuimwijn niet anders.

Drie jaar lang mag hij rijpen in de fles. Chardonnay, Pinot Blanc en Auxerrois maken van de Schorpion een Blanc de Blanc – een wijn van uitsluitend witte druivensoorten en zonder toegevoegde suiker. Je herkent de droge schuimwijn aan zijn zuivere, frisse smaak en de lichte citrustoets.

Kan je ook wel een glaasje Belgische schuimwijn smaken? Hieronder vind je alvast de gegevens van Domein Schorpion. Zij maken – als enige – schuimwijn in de streek van Haspengouw. Aarzel niet om hen te contacteren voor bestellingen en/of verkooppunten in jouw buurt.

Kersendaelstraat 373724 Vliermaal
Tel. +32 477 58 12 08
contact@schorpion.com
Meer info op: www.schorpion.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*