Verbroedering met confrérie van de Stofé de Wavre

(46ste kapittel op 15-16/09/2018)

Grootmeester Daniel Haulotte samen met Johan Tomsin en Gijs Vandersteegen.

Zaterdag 15 en zondag 16 september vond in Wavre het 46ste kapittel plaats van de “Confrérie du Stofé de Wavre”. Postulanten Johan Tomsin en Gijs Vandersteegen vertegenwoordigden Kortessem ter plaatse gedurende dit weekend en blikken terug op een geslaagd kapittel en banket van deze Waalse confrérie die een amandelgebak (stofé) als streekgerecht kenmerkt.

De grootmeester van deze confrérie – Daniël Haulotte – is tevens Vice-président van de CEUCO. Confréries uit diverse landen werden hierdoor vertegenwoordigd waaronder; Frankrijk, Italië, Estland, Portugal en last but not least – Macao (China). Voor meer informatie over de CEUCO kan u het recent artikel hierover raadplegen: CEUCO – Europese raad voor wijn & Gastronomie.

Op het kapittel werden – na het proeven van een stukje “tarte au stofé” – meer dan 50 aanwezigen geïntroniseerd waaronder ook Johan Tomsin uit de Kortessemse Confrérie van het Haspengouws fruit en haar Gastronomie. Tesamen met postulant Gijs Vandersteegen werden streekproducten uit Kortessem (o.a. Cortus bier) gepromoot en legden we contact met verschillende andere internationale confréries.

Het kapittel in Wavre heeft voor Kortessem een aantal nieuwe contacten opgeleverd. Ondermeer met leden van de “Confrérie Gastronomique culinaire du Val de Loire” uit Tours (FR). Ook komt er een delegatie van de Confrérie du Stofé naar het kapittel in 2020 en leren ze op hun beurt ook Kortessem en de omstreken kennen, tevens zal er een chef-kok een aantal gerechten maken met ons streekbier Cortus! Wordt dus vervolgd..

Als u in de buurt van Wavre bent, probeer dan beslist eens hun Stofé .. met een tas koffie.

 

1 Comment

  1. Wat een aangename website op te lezen
    ZIET ER AANLOKKELIJK UIT, zowel de inhoud, de foto’s en de verslagen.
    Mooi dat we als streekgenoten deze hartverwarmende verbroedingen kunnen volgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*